lördag 31 oktober 2015

Granarna är utsedda


Vi har alldeles glömt bort att spana efter granar. Jag gör gärna det samtidigt som jag plockar svamp, men i år har det alldeles fallit bort.

I dag åkte vi dock till skogen och det var ljuvligt – varmt (för årstiden) och vindstilla. Perfekt väder för att leta gran.

Fast det är inte alldeles lätt att hitta fina granar. Det finns många glesa, älgbitna, dubbeltoppiga och helt enkelt för stora. Men nu finns det fem granar med namnetikett och röd rosett i skogen. Adventsgran till oss och mina föräldrar, dito julgran och en liten gran att ställa vid ytterdörren.

Nu får det snöa hur mycket det vill – vi kommer att hitta granarna och vet att de är fina oavsett om snön ligger i tunga sjok på grenarna.

fredag 30 oktober 2015

Längtar mig tokig

Det blommar fortfarande i trädgården och jag borde kanske vara fokuserad på det som händer just nu – det vill säga allhelgona och halloween, men jag är så sugen på jul att jag knappt kan tänka på annat. Jag vill inget heller än att sätta igång med pynt och pyssel, kolakok och julmusik.

Förra veckan var det pysselkväll hos grannen. Då passade jag på att skära ut mallen till årets pepparkakshus. Förra årets finns fortfarande kvar och har stått under en glaskupa hela året. Frågan är hur årets hus ska dekoreras.

Tål att tänka på … fast jag skulle ju kunna baka stommen medan jag funderar …